המוסד לביטוח לאומי אחראי על מערכת הביטחון הסוציאלי בישראל ומספק קצבאות ושירותים לאוכלוסיות שונות. תשלומי ביטוח לאומי הם חלק בלתי נפרד מחובותינו כתושבי המדינה. הביטוח הלאומי מעניק קצבאות שונות, מענקים וזכויות פנסיוניות בסיסיות לאחר פרישה ממעגל העבודה. במהלך שנות חייו ועבודתו, כל תושב חייב בתשלום דמי ביטוח לאומי, במטרה לשמור על זכויותיו בישראל – גם כאשר הוא מעביר את מרכז חייו למדינה אחרת. לכן, במידה שהתושב מחליט לוותר על זכויותיו ולבצע הליך ניתוק תושבות ביטוח לאומי, עליו לפנות למוסד לביטוח לאומי.
מתי מבצעים ניתוק תושבות ביטוח לאומי
כל עוד האדם רשום כתושב בישראל, הוא מחויב בתשלום דמי ביטוח לאומי חודשיים. מדובר בסכומים קבועים שבדרך כלל מופרשים באופן אוטומטי דרך הרשאה לבנק או מנוכים מהמשכורת החודשית. לעיתים, אנשים אינם שמים לב לסכום האוטומטי שיורד מחשבונם מדי חודש, אך כאשר הם מעבירים את מרכז חייהם למדינה אחרת ועדיין חייבים בתשלום דמי ביטוח לאומי – לעיתים הם מגלים זאת במועד מאוחר. כאשר עוברים לחיות במדינה אחרת, נדרש בדרך כלל לשלם למדינה החדשה את דמי הביטוח הסוציאלי שלה. כל עוד לא מבצעים הליך ניתוק תושבות ביטוח לאומי, המוסד לביטוח לאומי רשאי להמשיך לגבות דמי ביטוח גם על תושבות בישראל שאינה רלוונטית יותר ובמקרים מסוימים עלול להיווצר מצב של כפל תשלום.
כיצד נמנעים מתשלומי ביטוח לאומי לאחר הגירה
פנייה אל משרד מקצועי המתמחה בתחומי המיסוי והכספים יכולה לסייע לוודא כי אינכם משלמים מס כפול ולטפל בחובות שצברתם למוסד לביטוח לאומי טרם ביצעתם ניתוק תושבות ביטוח לאומי. הליך זה מתבצע באמצעות מילוי טופס בקשה לקביעת תושבות והצהרה על העברת מרכז החיים למדינה אחרת. במידה שלא הצהרתם על כך באמצעות הטופס המתאים, המוסד לביטוח לאומי עשוי להמשיך להתייחס אליכם כאל תושב השוהה באופן זמני במדינה אחרת. זקוקים לעזרה עם הטפסים והביורוקרטיה הכרוכים בניתוק תושבות ביטוח לאומי? הצוות שלנו במשרד אבירד יועצים פיננסיים לשירותכם בכל עת.